Veelgestelde Vragen

Levertijd kussens

Zodra wij de betaling ontvangen wordt de bestelling doorgaans in Nederland en België binnen 2-3 dagen bezorgd.

De bezorgkosten voor België en Nederland voor bestellingen onder de € 110 zijn € 4,95 inclusief BTW.Bestellingen boven de € 110 worden in Nederland en België gratis bezorgd.

Tijdens feestdagen en weekenden kan het voorkomen dat uw bestelling later wordt bezorgd.

6 weken proefslapen

Als u kussens in onze webshop bestelt, kunt u de kussens 6 weken uitproberen.

Mochten de kussens niet bevallen dan kunt u ze terugsturen naar:

Ligwijzer retouren
Spectrumlaan 31
2665 NM Bleiswijk

Netherlands - Europe

Onder vermelding van uw naam, adres en liefst met de pakbon erbij. Opgave van de reden is niet noodzakelijk, maar wij stellen uw mening wel erg op prijs. Mogelijk kan uw feedback bijdragen aan verbeteringen van toekomstige modellen.

Als het kussen binnen 6 weken na levering onbeschadigd is ontvangen, wordt het gehele aankoopbedrag teruggestort op de rekning waarvan het betaald was. U hoeft hiervoor geen actie te ondernemen.

Na ontvangst duurt het nog 1 a 2 weken voordat het geld op uw rekening is bijgeschreven omdat de betalingen geclusterd worden en door een externe partij worden verricht.

  • Bekijk onze algemene voorwaarden (artikel 3.3) voor details ten aanzien van retourneren.
  • U kunt in Nederland ook bij verschillende therapeuten de kussens uitproberen. Om therapeuten te zoeken die een Hi4 en Mikoala demokussen hebben klik hier. Een therapeut kan u tevens specifiek en op maat adviseren.

Geur Hi4 hoofdkussen

  • In meer of mindere mate kan er de eerste dagen een synthetische geur aan een nieuw Mikoala Hi4 Deluxe hoofdkussen zitten. Dit is normaal voor kussens van traagschuim. De lucht trekt geleidelijk weg en is meestal na enkele dagen tot enkele weken geheel en blijvend verdwenen.
  • Als de lucht te onprettig is om op te slapen, dan kan het kussen het beste een aantal dagen te luchten worden gelegd, het beste is om het kussen op te hangen aan een waslijn.

Levensduur kussens

Hoe lang het Mikoala Hi4 Deluxe Pillow en het Mikoala Body Pillow meegaan is niet precies te zeggen. Het is o.a. afhankelijk van:

  • Vochtigheid in de slaapkamer
  • Mate van vochtverlies van de gebruiker
  • Slaaphouding
  • Manier van gebruik (bijvoorbeeld hand/arm onder het kussen)
  • Mate van luchten

Het luchten van een hoofdkussen of lichaamskussen is heel belangrijk, maar wordt vaak niet zo goed gedaan. Om hygiënische redenen wordt over het algemeen aangeraden om na 3 jaar een hoofkussen te vervangen.

Mocht de ondersteuning na verloop van tijd minder worden dan is het grote voordeel van een Hi4 kussen ten opzichte van andere kussens dat een iets lagere hoogte gecompenseerd kan worden door een iets hogere stand te kiezen.

Product reviews

"Als oefentherapeut beveel ik het kussen regelmatig aan mijn patiënten aan"

AMJW Vorstenbosch - 16-06-2018

4.9 / 5 sterren

276 beoordelingen

Shop reviews

Aanbevolen kussens

Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

€ 124,85€ 119,90

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Hi4 Deluxe + Body Pillow

€ 194,80€ 179,85

Veel gestelde vragen | Advies | Ligwijzer